среда, 1. јун 2016.

Do kada ćemo živjeti u raskolu, nacionalno/vjerskoj netrpeljivosti i siromaštvu?



Ono što je bitno na samom početku napomenuti jeste da nam je život prilično u lošem stanju, što i znamo, od kako smo se dohvatili svi svojih konfesija i "nacionalnih torova".  Bliži nam se kraj još jedne godine, a nije nam bila bolja od prethodne, a što je žalosnije, gora je od svih prethodnih a bit će bolja od sljedeće, sudeći barem po našim odnosima.
Narodu neko mora da kaže kako da pravilno i zdravo upotrebljava svoje vjersko i nacionalno pravo.
Vrijeme je nažalost takvo da se zbog nacionalnih i vjerskih pripadnosti ponašamo kao zvjeri i kao da smo jedni drugima željni krvi se napiti.

U svom ovom nacionalno-vjerskom cirkusu, ali doslovno - cirkusu ništa dobro da nam bude od kako se raspala SFRJ.
Cirkus je zato što vjerski službenici se kriju iza Božijeg imena, uzimajući pare od naroda, a nacionalnost nažalost koristimo kao da smo plemena a ne jedan jedini narod.
Dok god Hrvati, Bošnjaci i Srbi jedni drugima budu zamjerili, dok god jedni drugima budu se inatili, dok budu učili svoju djecu da mrze one druge i treće, dok god svi budemo ćutali u svojim "torovima" i glumili da se ništa ne dešava, sve do tad ćemo trpiti posljedice ovih državnih režima.
Možda se osvijestimo za par mjeseci, možda za par godina, možda za 10, a možda... ako ne budemo preduzimali ništa, možda ne budemo nikad!
Mislimo na svoju djecu, naša djeca ne zaslužuju da žive kao siromasi, nezbrinuti, poniženi i obeshrabreni za bolje sutra.

Нема коментара:

Постави коментар

OVO NEMATE PRILIKU VIDJETI ČESTO Kolekcija jugoslavenskih dokumenata i novca - sve na jednom mjestu (VIDEO)

Za jugonostalgičare ovo je je odličan podsjednik na neke sretnije dane i neku ljepšu i "zdraviju" državu. Nedavno se pojavio klip ...